Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes. Learn more

I understand

 

Davant la proximitat del mes de setembre, les famílies amb fills es comencen a preparar per a la posada en marxa del nou curs escolar.

El cert és que cada família afronta l’inici del període escolar a la seva manera, però, en general, totes comparteixen un objectiu comú, crear un clima de motivació per a l’aprenentatge. 

En aquest sentit, és fonamental transmetre uns bons hàbits d’estudi als més petits, així com crear un ambient adequat per adquirir nous coneixements i resoldre aquells dubtes que puguin sorgir. 

Diversos estudis han demostrat que els factors ambientals influeixen directament sobre la capacitat de concentració tant dels nens com dels adults. Sovint, ens preocupem pel lloc d’estudi, el silenci, el mobiliari o la postura, però oblidem d’altres aspectes importants, com ara la il·luminació, la calefacció o la ventilació.

Tenint present en tot moment que cada llar és diferent, es recomana que la temperatura de l’àrea d’estudi oscil·li entre els 18 i els 22 graus, així com que l’escalfor sigui homogènia. Per altra banda, tot i que la llum natural és sens dubte la més adequada, s’aconsella utilitzar una llum artificial que no enlluerni i eviti els contrastos de llum i ombra. Així mateix, existeixen molts altres factors ambientals que ens poden ajudar a obtenir un clima d’estudi òptim.

Els nostres coneixements ens permeten assessorar-vos sobre la correcta adequació d’aquesta tipologia d’espais, sempre tenint en compte les possibilitats reals de cada llar.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
×

Log in