Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes. Learn more

I understand

 

L’energia geotèrmica és el sistema de climatització més eficient, ja que consisteix en recuperar l’energia continguda al sòl per ser utilitzada per escalfar o refredar. El flux d’energia geotèrmica que arriba a la superfície del nostre planeta supera els 40 milions de kW.

Al voltant del 46% de l’energia solar és captada i emmagatzemada dins el sòl, és gratuïta i es renova permanentment.

Aquesta energia es troba a baixa temperatura (14ºC) per la qual cosa es fa imprescindible per al seu aprofitament, un element importantíssim en una instal·lació geotèrmica: la bomba de calor. Així podem captar i proporcionar el rang de temperatures necessaris per a una calefacció a baixa temperatura, un sistema d’ACS o la climatització d’una piscina amb una despesa energètica increïblement baixa.

La geotèrmica és una energia renovable, inesgotable i gratuïta que es constitueix com una alternativa a l’ús dels combustibles fòssils que tants problemes estan creant a la nostra societat amb el canvi climàtic. El rendiment de les bombes de calor geotèrmiques, al contrari que les bombes de calor convencionals, no es veu afectat per la temperatura exterior, ja que a l'interior de la terra, les condicions de temperatura són constants tot l’any.

Com funciona una caldera geotèrmica?

El funcionament de la bomba de calor és el mateix que els dels aparells convencionals de refrigeració.

Consisteix bàsicament en augmentar la pressió d’un gas refrigerant, fent-li augmentar també la temperatura, que cedirà al circuit de calefacció en el condensador, on es transformarà en líquid. Posteriorment passarà per una vàlvula d’expansió, on li traurem la pressió i passarà per l’evaporador on es transformarà altra vegada a estat gasós, robant en aquest canvi d’estat energia al circuit que circula pels pous, per cedir-lo al circuit de calefacció, repetint el cicle contínuament.

L’energia total entregada és l’energia consumida per compressor i l’energia robada a la terra. Per cada KWh que el compressor consumeix s’extreu de la terra 4 kWh més. També existeix la possibilitat d’invertir el circuit, refredant l'habitatge i dissipant aquesta calor cap a la terra.

renovables 16

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
×

Log in