Privacitat i galetes (cookies): aquest web utilitza galetes -de tercers- amb finalitats estadístiques i de servei. En fer click en el botó "Acceptar", acceptes l'ús que fem de les galetes. Learn more

I understand

 

La Directiva 2099/28/CE del 3 d’abril de 2009, relativa al foment de l'ús de l’energia procedent de les fonts renovables, defineix l’energia aerotèrmica com l’energia emmagatzemada en forma de calor en l’aire ambient. Prèviament, la Directiva defineix l’energia renovable com aquella procedent de les fonts renovables no fòssils, inclou l’aerotèrmica com una d’elles, comparable a altres comunament acceptades o conegudes com a tals, eòlica, solar, geotèrmica…

El principi de d’aerotèrmica és captar la calor existent a l’aire de l’atmosfera i mitjanant un cicle termodinàmic i un compressor, cedir aquesta calor a l’aigua acumulada, per al seu ús de calefacció i abastament d’aigua calenta sanitària.

Com funciona la bomba de calor?

El principi de funcionament de la bomba de calor es pot resumir en quatre passos:

1. El fluid refrigerant es troba a baixa temperatura i a baixa pressió, per tant en estat líquid. L’aire aspirat de l’ambient passa a través de l’evaporador, on el fluid refrigerant absorbeix la temperatura de l'aire ambient i canvia d’estat. Al mateix temps l’aire és expulsat a una temperatura més baixa.

2. El fluid refrigerant arriba al segon pas en forma de vapor però encara a baixa pressió. Passant-lo a través del compressor, es produeix un augment de la pressió i, com a conseqüència, un augment de la temperatura. El resultat és que s’obté vapor amb un estat elevat d’energia.

3. Aquest vapor és el que circula pel condensador situat al calderí, on va cedint tota l’energia a l’aigua acumulada, tornant així a l’estat líquid.

4. En aquest últim pas del procés, el fluid refrigerant, ja en estat líquid, es fa passar per la vàlvula d’expansió per obtenir de nou el fluid en les seves condicions inicials, és a dir, a baixa pressió i a baixa temperatura. D’aquesta manera es torna a iniciar el procés.

aerotermica
Mitjançant aquest sistema, per cobrir la demanda de calefacció i aigua calenta sanitària, s’arriba a un estalvi energètic de fins a un 70% vers els combustibles fòssils utilitzats: gasoil, gas...

Aquests tipus d'instal·lacions redueixen uns 480 Kg/any de CO2, el mateix que s’obtindria per l’absorció de CO2 de 40 arbres.

Facebook Twitter Google+ LinkedIn
×

Log in